merhaba arkadaşlar;

Sizlere VMware Workstation Sanal Bilgisayar yazılımının kullanımından bahsedeceğim. VMware’de sanal makine nasıl kurulur, VMware genel ayarları nedir, nasıl yapılmalıdır bunları beraber inceleyelim.

VMware, 2000li yılların başından beri sanallaştırma teknolojileri üzerinde çalışılan bir yazılım teknolojisidir. Asıl amacı sunucu bilgisayarlarda bu sanallaştırma teknolojilerinin geliştirilmesini sağlamaktır. Yazılım, ilk çıktığı yıllarda işlemcilerde Virtualzation (Sanallaştırma Yetenekleri) henüz yoktu. Bu yüzden sanal bilgisayar çalışırken bilgisayar işlemcisi %100 kapasite ile çalışmaktaydı. Teknolojinin ilerlemesi ve işlemcilere sanallaştırma komutlarının eklenmesi ile beraber işlemcilerdeki bu aşırı yüklenme sorunu ortadan kalkmıştır. Sanal bilgisayar boşta çalışırken, işlemci yüklenme oranı %3-5 aralıklarında olmaktadır.

Sanal Makine kurulacak bilgisayardaki RAM miktarının yüksek olması performansınızı etkileyecektir. Testi gerçekleştirdiğim bilgisayarda 4GB donanımsal bellek kapasitesi bulunmakta. Bu belleğin 1GB’ını sanal bilgisayara ayırıcağım iyi günler. . :) 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top